Klimmen

Klimmen in de hal

We klimmen geregeld in de hal. In elk geval hebben we elke tweede donderdag in de maand onze klimavond in Yellowstone in Roosendaal. Er zijn dan ervaren leden aanwezig en elke lid dat mee komt doen krijgt die avond een beetje korting op de entree. Daarnaast organiseren we ook klimdagen voor de jeugd in de hal. Zie daarvoor ook onze agenda.

Belangrijke informatie over klimmen in België

Ieder NKBV-lid dat gaat klimmen in België moet een klimjaarkaart en een bergsport- en reisverzekering (van de NKBV) hebben.

Als je dus met een jeugdklimweekend mee wil, dan moet je zorgen dat je deze zaken geregeld hebt. Dat kan via de site van de NKBV en het duurt zeker anderhalve week voordat je de juiste papieren hebt.

Een klimjaarkaart kost eenmalig € 20,= en de verzekeringskosten zijn afhankelijk van je leeftijd. Zie onderstaand stukje van de site. Met deze kaart kan je dan het hele jaar in alle gebieden klimmen, waar wij ook met het jeugdweekend komen.

Aanmelden en informatie

Voor alle jeugdactiviteiten geldt het volgende: Je krijgt een nieuwsbrief met aanmeldingsmogelijkheid zodra er weer een nieuw klimweekend op het programma staat. In deze nieuwsbrief staat bij wie je je moet opgeven.

Voor de klimweekenden voor volwassen wordt ook voorafgaand een nieuwsbrief verstuurd, waarin staat hoe je kan opgeven voor het klimweekend. Hou je mailbox dus in de gaten en zorg ervoor dat je aangegeven hebt dat je de klimnieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Buiten klimmen

We gaan regelmatig met jeugdleden of volwassenen naar de klimgebieden in de 'omgeving'. Je vindt deze klimactiviteiten in onze agenda.

Klimweekends

We gaan ook enkele keren per jaar een weekend klimmen. Deze activiteiten staan ook in onze agenda. Hieronder vindt je verdere informatie over onze klimweekenden.

Wat gebeurt er tijdens zo'n weekend?

‘s Zaterdagsmorgens verzamelen we op een afgesproken plaats en tijdstip. Je wordt dan ingedeeld in een touwgroep van 2 of 3 klimmers. Dit is afhankelijk van het aantal instructeurs. Onder leiding van de instructeur ben je de hele dag aan het klimmen. Tussen de middag wordt geluncht. 's Ochtends spreken we een eindtijd af, waarna we naar de camping vertrekken. Een klimmer die niet de status: KI of AKI heeft, mag tijdens een regioweekend niet zelfstandig voorklimmen.

En als het regent….?

Bij zeer slecht weer wordt er niet geklommen. Bij slechte vooruitzichten blazen we het weekend op vrijdagavond af. Alle deelnemers ontvangen dan tussen 19.45 uur en 20.15 uur telefonisch bericht. In veel gevallen zoeken we nog een alternatief, bijvoorbeeld klimmen op een klimmuur. Als 's zondags niet geklommen kan worden, wordt ter plaatse bekeken welke mogelijke alternatieven er zijn. Bijvoorbeeld: een klimhal of wandelen.

Eten

Het weekend is zelfverzorgend. Iedereen bepaalt zelf wat en waar er gegeten wordt. Meestal eten we samen op de camping. Materiaaldepot Dit jaar kunnen leden van de regio een beperkt aantal klimspullen huren. Het gaat hierbij om helmen en klimgordels. Heupgordels worden altijd verstrekt in combinatie met een zitgordel, en worden als één artikel gerekend. Ook zijn er enkele integraalgordels in kleine maten. De kosten bedragen 1.20 euro per dag. De dag van ophalen en terugbrengen wordt als één dag gerekend. De materialen worden alleen uitgeleend als deze door de regio niet worden gebruikt. Voor meer informatie en eventuele reserveringen kunt u terecht bij Frank Passchier tel. 0118-460452.

Nadere informatie over klimweekends

Neem contact op met Frank Passchier tel. 0118-460452.