Wandelen

Dagwandelingen

Zo'n beetje elke maand organiseert de wandelcommissie een dagwandeling. Afwisselend in Zeeland en in West-Brabant; afwisselend op zaterdag en zondag. Enkele weken voorafgaand aan de geplande wandeling ontvangen de leden van onze regio een uitnodiging om zich op de geven bij de organisator.

Meestal vertrekken we dan om 8:45 uur vanaf de startlocatie. De wandelingen zijn niet langer dan 25 km en niet korter dan 15 km. 

Regioleden hoeven niets te betalen; niet-leden betalen €3 pp.

Zie onze agenda

Wandelweekends

De wandelweekends zijn veelal georganiseerd in een omgeving die wat verder weg is.(plm 200 - 400 km)  Voorbeelden hiervan: de Voerstreek, in het gebied rondom Lachouffe, de Tuin van Groningen, de Côte d'Opale, de Hoge Venen. Het is gebruikelijk dat er gecarpoold wordt en dat de autokosten door de meereizenden worden meegedragen. Vrijdag wordt soms gezien als aanreisdag, soms wordt er vrijdags ook al gelopen (soms door een deel van de deelnemers). Zaterdag en zondag zijn de loopdagen, waarbij de wandeling zaterdag meestal langer is zodat men zondag weer op tijd thuis kan geraken. De overnachtingen kunnen, afhankelijk van de wensen van de deelnemers, in tenten zijn of blokhutten of ..... Leden van de regio betalen alleen hun deel van de autokosten en de verblijfskosten; niet-leden betalen € 15 extra.

zie onze agenda

Winterbivak (wandelweekend)

Voor het winterbivak gelden dezelfde opmerkingen als voor de wandelweekends men dien verstande dat er per definitie getrokken wordt met tenten. Een goede en warme winteruitrusting is essentieel!!!

Excursies (dagwandeling)

Nieuw op het programma zijn excursies waar onder deskundige begeleiding van een gids gebieden worden bezocht die niet vrij toegankelijk zijn. Meestal moeten alle deelnemers een kleine bijdrage betalen voor de kosten van de gids. Niet-leden betalen €3 extra.