Dagwandeling bij Arnemuiden

Dagwandeling bij Arnemuiden

Vindt plaats op

Eind oktober/ begin november herdenkt men in Zeeland de bevrijding (herfst 1944). Daarbij speelden de verbinding tussen Zuid-Beveland en Walcheren (de Sloedam) alsook de plaats Arnemuiden een belangrijke rol. Voldoende reden lijkt ons om dat gebied eens te voet te verkennen.

Op zaterdag 18 november staat volgens onze kalender een wandeling gepland met startpunt in Arnemuiden. We verzamelen om 8:45 uur op de parkeerplaats aan de Burgemeester Hackstraat in Arnemuiden. De route heeft een lengte van 21 km; een groot deel daarvan gaat over verharde wegen. Onderweg is er nauwelijks horeca; houdt daar dus rekening mee.

Naast de parkeerplaats zien we een juwelier die gespecialiseerd is in Zeeuwse sierraden. We lopen langs de Klok van Arnemuiden en de scheepswerf waar voorheen de Hoogaarzen werden gebouwd. Daarna volgt een flinke wandeling door het nieuwe land ten oosten van Arnemuiden waarna we langs het vliegveld naar het natuurgebied De Piet lopen. Daar volgen we het Veerse Meer westwaarts waarna we via een voormalige zeedijk teruglopen naar Arnemuiden. Vanzelfsprekend zullen we tijdens de wandeling spreken over het stapelen van zout, de maagleidersbrigade , hol-bollig land en moernering, 

Deelname aan deze wandeling is voor leden gratis. Niet leden betalen € 3. Neem je NKBV pas mee. Aanmelden voor deze wandeling kan bij Henk Koster of per telefoon (06-22421940). 

Wij hopen natuurlijk dat je deze keer ook weer mee gaat.