Dagwandeling bij Wouwse Plantage

Dagwandeling bij Wouwse Plantage

Vindt plaats op

Het einde van oktober nadert. Tijd om dus nog even te genieten van de prachtige herfstleuren voor al het blad is gevallen. En waar kan dat beter dan in één van de mooiste bosgebieden van Nederland: het landgoed Wouwse Plantage.

Als één der laatste in Nederland tot stand gebrachte landgoederen kent de Wouwse Plantage een geschiedenis van meer dan viereneenhalve eeuw. In deze periode hebben de eigenaren de plantage weten te veranderen van heide, maar ook moeras en onbebouwde grond in een prachtig boslandschap.

De spaarzame bebouwing, in een voor Nederland zeldzame, rustieke bouwornamentiek, zorgt er voor dat het lijkt of de tijd in de Wouwse Plantage is blijven stilstaan. Het landgoed is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied. Het woeste gedeelte is behoorlijk heuvelachtig en van één van de heuvels wordt beweerd dat het een prehistorische grafheuvel zou kunnen zijn. Het landgoed zelf met de bebouwing is als privé-bezit niet vrij toegankelijk, maar wordt op speciale dagen wel opengesteld voor het publiek.

 

We verzamelen zaterdagochtend om 8.45 uur bij:

Kruispunt Plantagebaan – Wouwse Dreef

Komende vanaf Wouwse Plantage net na de bocht in de Plantagebaan bevindt zich na 1 km een bospad aan de linkerkant. Hier is voldoende ruimte om de auto te parkeren. Voor de zekerheid heb ik hier de coördinaten 51.470093, 4.385507.

 

De tocht is ongeveer 16 km. Onderweg komen we geen horeca tegen, houd daar dus rekening mee.

Deelname voor leden is gratis. Niet leden betalen € 3. Neem je NKBV pas mee.

Aanmelden daarvoor kan bij Frank van der Zande met een e-mailtje fvdzande@telfort.nl  of per telefoon (06-48440963).