Dagwandeling Schouwen-Duiveland

Dagwandeling Schouwen-Duiveland

Vindt plaats op

Het zal de meeste niet ontgaan zijn, en toch zeker niet in onze regio, dat het dit jaar 65 jaar geleden is dat in de nacht van 31 januari 1953 Nederland werd getroffen door een ramp van ongekende omvang.Omdat met name onze regio destijds zwaar getroffen werd is het logisch om er bij onze wandeltochten een keer bij stil te staan. In januari hadden we al een tocht bij Stavenisse waar we langs het watersnoodmonument aldaar zijn gewandeld. Voor onze volgende tocht gaan we naar het watersnoodmuseum bij Ouwerkerk zelf. Aansluitend zal de jaarlijkse ledenvergadering in het museum plaatsvinden (waarvoor jullie allemaal van harte uitgenodigd zijn) en is er de mogelijkheid om een bezoek aan het museum te brengen (de entree wordt in dit bijzondere geval door onze NKBV-regio betaald!!)

We starten onze wandeling bij de parkeerplaats van het watersnoodmuseum. Van daaruit gaan we naar de buitendijk waar we langs de Oosterschelde lopen. Daarna volgen we de verschillende kreken rondom Ouwerkerk. Het laatste deel van de tocht loopt langs de Slikken van Vianne, terug naar het watersnoodmuseum. De tocht heeft een lengte van plm 16 km.

 

We verzamelen zondagochtend om 8.45 uur op de parkeerplaats bij het Watersnoodmuseum:

Weg van de Buitenlandse Pers 5

4305 RJ Ouwerkerk  

We zijn uiterlijk om 13:15 uur terug bij het Watersoodmuseum: mooi op tijd voor de ALV met aansluitend bezoek aan het Watersnoodmuseum.

Deelname aan de wandeling is voor leden gratis. Niet leden betalen € 3. Neem je NKBV pas mee.Aanmelden daarvoor kan bij Frank van der Zande met een e-mailtje fvdzande@telfort.nl  of per telefoon (06-48440963). Laat ook even weten of je deelneemt aan de ledenvergadering en of je het museum wilt bezoeken.