Dagwandeling Waterdunen

Dagwandeling Waterdunen

Vindt plaats op

Sinds enkele jaren is het landschap tussen Breskens en Nieuwvliet rigoureus omgezet (werk nog niet afgerond)  in een nieuw natuurgebied met zelfs een afsluitbare slufter. Deelnemers verzamelen zich in Vlissingen (en dan eerst met de veerpont) of bij het veerplein in Breskens. Organisatie: Henk Koster.

Bron van de foto bij deze activiteit: Provincie Zeeland

Graag nodigen we jullie uit voor de tweede dagwandeling van 2019.

We lopen zondag 17 februari langs/door het nieuwe natuurgebied Waterdunen in West-Zeeuws-Vlaanderen tussen Breskens en Groede. 

Tijdstip en plaats van verzamelen. Er zijn twee mogelijkheden om de wandeling te beginnen: op het veerplein in Vlissingen of op het veerplein in Breskens.

Mogelijkheid 1: we nemen de veerpont van Vlissingen naar Breskens. Je kunt gratis parkeren tegenover het station van Vlissingen (Stationsplein 2, Vlissingen) bij het bedieningsgebouw van de sluis. Zorg ervoor dat je omstreeks 8:30 uur bij dit bedieningsgebouw  bent; we nemen het veerpontje met vertrektijd 8:48 uur. Kosten voor een dagretourtje: € 5,85. We zijn dan rond 9:10 uur op het veerplein in Breskens.

Mogelijkheid 2: we vertrekken om 9:15 uur vanaf het veerplein in Breskens (Veerhaven, Breskens)

Afgezien van de kosten voor een eventuele dagretour is deelname voor leden gratis ; niet-leden betalen € 3.

Aanmelden: Bij Henk Koster met een e-mailtje naar henk@kostermail.nl of per telefoon (06-22421940).
 
Route: De tocht is 15 à 20 kilometer. Het terrein is afwisselend verhard en onverhard.  Aan het einde van de route is er gelegenheid om iets te eten en te drinken in een van de strandtenten in de omgeving van Breskens. Het retourpontje van Breskens naar Vlissingen gaat om 18 minuten over het hele uur.
 
Omgeving: Het initiatief voor dit project is jaren geleden genomen door de toenmalige eigenaar van camping Napoleon Hoeve nabij Breskens. West-Zeeuws-Vlaanderen was een van de acht Zwakke schakels langs de Nederlandse kust. De recreatieondernemer zocht een mogelijkheid om de dreigende kustversterking 'over zijn camping heen' om te buigen in een kans voor kwaliteitsverbetering. Stichting Het Zeeuwse Landschap was op zoek naar een gebied waar een grootschalige zilte natuurontwikkeling tot stand kan worden gebracht. Samen hebben zij de aanzet gegeven tot het project Waterdunen. (bron: de website www.waterdunen.com). Onderweg lopen we ook nog door de kern van Groede: in de straten van het dorp vind je schilderachtige gevels en huizen gebouwd in Vlaamse stijl.


We hopen dat je deze keer ook weer meegaat maar zien je natuurlijk ook graag bij een van de volgende wandelingen.

Namens de wandelcommissie,
Henk Koster