Lezing Roeland van Oss

Lezing Roeland van Oss

Vindt plaats op

Lezing Roeland van Oss

Veiligheid in zomer en winter, het werk als berggids en Kirgizië

Wij hebben Roeland van Oss uitgenodigd. Hij is ski- en berggids en komt een avondje  vertellen over zijn belevenissen in Kirgizië (ook wel: Kirgistan) ; over veiligheid (in zomer en winter) in de bergen en over zijn werk als gids. 

 

 Roeland van Oss is één van de weinige Ski- en Berggidsen die Nederland rijk is. Het grootste deel van het jaar woont en werkt hij in Chamonix - Frankrijk, maar zijn werk brengt hem over het gehele Alpengebied en ver daarbuiten. Hij heeft beklimmingen gemaakt over de hele wereld zoals bijvoorbeeld de K2 in Pakistan en de Noordwand van de Eiger. Naast UIAGM Berggids / Skigids is hij ook ISIA skileraar en docent Lichamelijke Opvoeding. 

Of je interesse nu uitgaat naar de winterse bergwereld van hoge witte bergen, steile rotswanden en bevroren watervallen en off-piste skiën;  

of naar bergtochten over warme bergruggen of gletsjers in de zomer;

veiligheid is een onderwerp waar je nooit genoeg over kunt weten. 

En wat te doen als je het gevoel hebt dat je bergsportvaardigheden te kort schieten of als je nieuwe technieken of vaardigheden wilt leren? 

Alle vragen die je altijd al eens aan een berggids had willen stellen kun je deze avond beantwoord krijgen.

Dit belooft een avond te worden die je niet mag missen.

Deze avond zal worden gehouden in de filmzaal van het Klooster Mariadal, Vincentiusstraat in Roosendaal.  Het is mogelijk te parkeren op het parkeerterrein in de tuin van Mariadal. De ingang van dit parkeerterrein vind je tegenover Vincentiusstraat  46. Vanaf daar wordt de route aangegeven met pijlbordjes naar de filmzaal waar de lezing wordt gegeven.

Zaal open om 19.00 uur.

De avond start om 19.30 uur.

 

Entree NKBV-leden € 5,-     niet-NKBV-leden € 10.-

Meld je aan bij:         corclaassens@hotmail.com

 

Het bestuur van de NKBV-regio West-Brabant / Zeeland hoopt je zaterdagavond  24 november te mogen begroeten.