Open Monumenten Dag Wandeling

Open Monumenten Dag Wandeling

Vindt plaats op

Openmonumentendag Dordrecht

Wat we gaan doen: Tijdens de Open Monumentendagen gaan deuren open die anders gesloten blijven. Voorgaande jaren waren we al in Breda en Halsteren. Hoewel niet direct in onze regio, is dit jaar Dordrecht aan de beurt. Dordrecht kent ruim duizend monumenten. Te veel om op één ochtend te wandelen, maar laten we onze ogen goed de kost geven. Veel monumenten die normaal gesloten blijven, openen nu hun deuren. Het is misschien een beetje veel om bij alle monumenten een blik binnen te werpen, maar daar waar onze interesse wordt gewekt, zullen we zeker even over de drempel stappen.

Voor wie na de wandeling nog meer wil genieten van het bruisende Dordrecht, kan die dag nog een bezoek brengen aan het Voorstraat Noord Festival.  Ik mag natuurlijk geen reclame maken, maar ondergetekende zal daar die middag om 14.00 uur optreden met het muziekgezelschap Yoni Bouma & Band.

Route: Aangezien we een stadswandeling maken en geregeld wat monumenten zullen bewonderen is het aantal kilometers beperkt. Ik heb geprobeerd de belangrijkste monumenten in de route op te nemen. Vanaf de webpagina https://centrumdordrecht.nl/open-monumentendagen/ kunt u een brochure downloaden waarin de monumenten zijn opgenomen die deelnemen aan Openmonumentendag. Misschien dat u zelf alvast eens kunt kijken welke monumenten u graag tijdens de wandeling zou willen zien. We kunnen de route altijd aanpassen.

Uiteraard is er in Dordrecht volop gelegenheid is om te pauzeren en wat te drinken.

Deelname: Gratis voor leden. Niet leden betalen € 3. Neem je NKBV pas mee. 

Aanmelden: Bij Frank van der Zande met een e-mailtje naar Frank van der Zande of per telefoon (06-48440963).