Winterbivak 2019

Winterbivak 2019

Vindt plaats op tot en met

Ook in 2019 staat het winterbivak weer op het programma. Dit jaar maken we ons winterbivak in de Zuid-Eifel en wel rondom Neuerburg, tegen de Luxemburgse grens aan. Een gebied met een mooie afwisseling van bos en open land en waar soms hele stukken zonder afrastering zijn en dus uitnodigen om direct over het land te wandelen. Neuerburg is een heel leuk plaatsje waar we mogelijk na de tocht wat kunnen eten of drinken.

Winterbivak Neuerburg. 
We vertrekken 25 januari rond rond 17 uur vanuit Roosendaal en starten de tocht in Neuerburg.  
De eerste avond lopen we een kort stukje naar een bivakplek in een kleine vallei. De dag erop (26 januari)  gaan we richting de Bitburger Stausee, waar we ergens een plek voor de nacht zullen zoeken. Zondag 27 januari  maken we een lus boven Neuerburg en als er voldoende tijd is maken we de tocht af door om het dorp heen te lopen door een steil bosgebied.
De tocht is toegankelijk voor maximaal 8 personen. Het is een bivak dus ieder neemt zelf eten, drinken, tent, slaapzak  en gasflesje mee voor onderweg.Onderweg kunnen we ook altijd nog water tappen bij huizen en boerderijen. 
Zorg voor warme (en waterdichte) kleding  (en schoenen) en voor licht (we lopen deels in het donker).
Verder zorgt iedereen zelf voor vervoer (eventueel samen rijden is natuurlijk mogelijk) en we spreken van te voren een tijd af waarop we verzamelen in Neuerburg of op een andere van te voren afgesproken plek. 
 
En natuurlijk hoop ik van harte dat er een pak sneeuw ligt.
Voor leden van de NKBV is deelname aan de tocht gratis; niet-leden mogen mee maar betalen € 15 
 
Als je informatie nodig hebt of je wilt opgeven voor het bivak dan graag een mail naar gerard.hagenaar@gmail.com