Lentebivak VULKAN-EIFEL (20..22 april 2018)

Lentebivak VULKAN-EIFEL (20..22 april 2018)

De  lentebivaktocht van 2018 doorkruiste de Vulkan-Eifel in de omgeving van Gerolstein. 

We hadden enorm veel geluk met het weer: zelfs op de toppen van de Eifel (600-700 m) was het warm. Inclusief organisator vertrok vrijdagavond een groepje van 7 personen (2 tenten en 3 openluchtslapers) voor een zwerftocht door de schitterende voorjaarsEifel. Ontluikend groen, veel vogels en voorjaarsbloemen. Al vrij kort na het begin van de wandeling hebben we ons kamp opgeslagen bovenop een berg aan de rand van een enorme afgraving waarvan de wanden deden denken aan IJsland.

Zaterdag hebben we diverse (uitgedoofde) vulkanen beklommen (de Ernstberg, de caldera van Waldkönigen en de Nerother Kopf) Onderweg kwamen we diverse getuigenissen tegen van het vulkanisch verleden van de Eifel.

De Eifel is een prachtige streek met een erg aardige bevolking. Ons werd overal goed drinkwater aangewezen en de diverse uitspanningen hadden prima koffie (und Kuchen en ijs en ..). Die Mausefalle in Neroth was wel heel bijzonder: niemand durfde zich aan gepresenteerde taart te vergrijpen.

De tweede nacht hebben we doorgebracht in een diep dalletje waar we proefondervindelijk hebben gemerkt dat koude lucht zwaar is.

 

Ook zondag was het weer heerlijk loopweer (25 graden). Via een heel relaxte wandeling via het dorpje Berlingen (met koffie op een terrasje) en de beklimming van de Alter Voß zijn we teruggekeerd naar Hohenfels en hebben daar nog eerst even een buiten gebruik gestelde spoorlijn verkend. Het wachten is op een recreatieondernemer die ook hier een "beleving" van gaat maken.